Collico-LogXellence ja Fiksuruoka aloittavat yhteistyön. Tavoitteena aiempaa tehokkaampi ja laadukkaampi prosessi hävikkiruoan keräilyyn ja pakkaukseen.

Elintarvike- ja verkkokaupan logistiikkaan erikoistunut Collico-LogXellence sekä kotimaisen hävikkiruoan verkkokauppa, Fiksuruoka, ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jossa Collico-LogXellence vastaa yrityksen keräily- ja pakkauspalvelusta Keravan toimipisteessään. Jo kuusi vuotta ruokahävikin vähentämisen pioneerityötä tehnyt Fiksuruoka myy verkossa pääosin elintarvikevalmistajien, maahantuojien ja tukkuketjujen poisto- ja jäännöseriä, jotka olisivat muuten vaarassa päätyä hävitetyksi.

 

 

Manuaalikeräilystä kohti automaatiota

Ruokahävikki on kasvava globaali ongelma. Pelkästään Suomessa syömäkelpoista ruokaa heitetään roskiin noin 360 miljoonaa kiloa vuosittain. Collico-LogXellence kehittää hävikkiruoan verkkokaupan toimitusketjua entistä vastuullisemmaksi ja suoraviivaisemmaksi. Yhteistyön alkuvaiheen manuaalinen keräilyprosessi siirtyy syksyllä keräilyautomaattiin, joka tehostaa prosessia merkittävästi.

  • Fiksuruoka on huikea menestystarina ja toimintatavoiltaan sekä arvoiltaan juuri sellainen yhtiö, jonka kanssa haluamme tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä. Logistiikkakumppanuuden rakentaminen on prosessi, joka vaatii molemmilta vahvaa panosta ja sitoutumista. Implementointiprosessi eteni Fiksuruoan kanssa poikkeuksellisen sujuvasti ja loi perustan vahvalle kumppanuudelle. Olemme Collico-LogXellencella erittäin ylpeitä voidessamme tarjota oman osaamisemme Fiksuruoan käyttöön, sanoo toimitusjohtaja Jari Rinnekoski.
  • Laadukas ja saumattomasti toimiva varasto on keskeinen osa palveluamme ja edellytys sille, että saamme toimitettua tilaukset ajallaan, ehjänä ja vastuullisesti pakattuna. Uskomme, että yhteistyö Collico-LogXellencen kanssa takaa asiakkaillemme entistä nopeammat toimitukset ja paremman asiakaskokemuksen. Yhteistyö on alkanut erittäin lupaavasti, ja rakennamme kumppanuutta pitkällä aikavälillä, sanoo Fiksuruoan toimitusjohtaja Juhani Järvensivu.

Uusi yhteistyö on hieno uutinen myös Collico-LogXellencen nykyisille ja tuleville asiakkaille, joiden hävikkituotteet ovat helposti ja kustannustehokkaasti siirrettävissä Fiksuruoan toimitettavaksi.

 

Lisätiedot:

Jari Rinnekoski
Toimitusjohtaja
Collico-LogXellence
jari.rinnekoski@collico.fi

+358 400 573 711

https://www.collico-logxellence.fi/

Collico Oy on vuonna 2019 perustettu logistiikkapalveluyhtiö, joka tuottaa palveluja erityisesti kotimaisille ja kansainvälisille elintarvikkeiden verkkokauppaa harjoittaville yrityksille. Vuonna 2019 perustettu LogXellence Oy, joka on erikoistunut elintarvikelogistiikkaan, varastointipalveluihin ja muihin lisäarvopalveluihin, sulautui Collicoon 31.12.2022. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2022 oli noin 12 miljoonaa euroa. Collico kasvaa nopeasti ja tuottaa asiakkailleen yhä monipuolisempia palveluja sekä laajempia elintarvikelogistiikan kokonaisratkaisuja.

Fiksuruoka.fi on suomalainen hävikkiruoan verkkokauppa, joka toimii kansainvälisillä markkinoilla nimellä Foodello. Verkkokaupan valikoima koostuu elintarvikevalmistajien, maahantuojien ja tukkuketjujen poisto- ja jäännöseristä, jotka ovat vaarassa tulla hävitetyiksi. Syynä voi olla esimerkiksi tuotteen poistuminen valikoimasta, uudistunut myyntipakkaus, liian suuri varasto tai lähestyvä parasta ennen -päiväys. Vuonna 2016 perustettu yritys toimii tällä hetkellä kolmella markkinalla: Suomessa, Alankomaissa ja Belgiassa.